Carla’s Dreams @Valea Jiului Impreuna 1 iunie 2017

Asa a fost :

Sursa foto : Facebook QTuristul

Hobson’s Choise

Sursa foto : Facebook Valea Jiului Impreuna 

My fav pic

18893032_1191225467672480_3718063223979988672_n

Sursa foto : Facebook QTuristul

{Articol initial}

18424142_1669993326640582_7259704054921481022_n

Eveniment Facebook

01.06.2017 LANSĂM ÎMPREUNĂ CU VOI SIMBOLUL GENERIC AL VĂII JIULUI PENTRU TURISM: STEMA VĂII JIULUI- Prezentare Simboluri
PROMOVARE TURISTICĂ A TĂRÂMULUI CARPATIN VALEA JIULUI
Reprezintă ansamblul semnelor distinctive și simbolice care alcătuiesc blazonul zonei noastre feerice, exprimând atributele și/sau elementele ce privesc istoria, geografia sau originea localității acestuia. Ea este alcătuită din următoarele simboluri interesante și extrem de atrăgătoare pentru turism:

Cerbul carpatin (simbol 1)
Cerbii din Carpați sunt cei mai mari si cei mai puternici din Europa, deținând ani la rând recordul mondial ca trofee de vânătoare. Cerbii au mirosul dezvoltat, auzul bun si văzul suficient de bun. Cerbul este un erbivor perfect adăpostit in zonele cu păduri întinse, care cuprind porțiuni de poieni sau luminișuri cu izvoare, care oferă liniște, adăpost si surse de hrana. Mărimea, greutatea, bogăția ramificațiilor, forma si simetria, impresia de frumusețe si de vigoare a coarnelor, sunt indicii ale calități cerbului, el fiind un semn distinctiv al zonei noastre ca atracție turistică și reprezintă măreție, forță și grație/eleganță în același timp, dar și viteză în deplasare, adică cam aceleași elemente de care ai nevoie ca handbalist în terenul de joc pentru a fi un bun performer și se pliază astfel și in cadrul simbolisticii clubului nostru. (Îl vom asocia cu mascota clubului ca semn al forței și pregătirii adecvate).

Floarea de colț (simbol 2)
Ceva rar, de neatins, întocmai ca și idealurile înalte care te provoacă la performanțe mari în sport, Floarea-de-colţ crește în Munţii Carpaţi, şi este declarată monument al naturii din 1933 și ocrotită. Specialiștii mai spun că în Carpați se întâlnește, în special, pe stâncării la altitudini mari. Una din minunile munților noștri, Floarea-de-colţ este una din plantele protejate. A o rupe de pe stâncile Carpaților este considerată ca o crimă! Ceva rar ne propunem și noi să realizăm pe termen lung în Valea Jiului în următorii 10 ani, proiect sportiv integrat de care locuitorii să fie mândrii și să aștepte cu nerăbdare fiecare week-end pentru a participa la show, la un spectacol deosebit de viteză, contact fizic și realizări spectaculoase – lucruri care lipsesc cu desăvârșire pe plan sportiv, la acest moment, în Valea Jiului.

Cartea albă (simbol 3)
Simbolul mediului academic prezent la Petroșani prin Universitatea din dealul Brădetului, este unul din obiectivele noastre primordiale de promovare prin sport deoarece reprezintă istoria unei întregi generații de ingineri (a părinților noștri), iar prin ” măiestria și excelența sa” actuală trebuie să continue la realizarea unor alte generații pe noi specializări și după dispariția mineritului în zonă.

Zona geografică cu atracțiile sale turistice (simbol 4)
Potrivit Monitorului Oficial, brazii şi floarea-reginei (floarea de colț) evoca relieful muntos al zonei, iar acest domenii schiabile cu feeria creată de multitudinea imaginilor intercalate ale munților, brazilor și lacurilor glaciare nu are cum să nu impresioneze pe oricine le vede pentru prima dată.

Harta Văii Jiului este asemenea unui Lac Glaciar (simbol 5)
Munții din zona Valea Jiului au ca si atracție turistică peste 40 % din totalitatea lacurilor glaciare din România. Ele reprezintă măreția acestor munți deoarece, in zona lacurilor glaciare, zăpada aproape nu se topește niciodată. Una din cele mai mari realizări, pentru deschiderea turistică a Munților Parâng unici prin structura, masivitatea și detaliile lor geografice și geologice este Transalpina, cea mai înaltă șosea de la noi din țară, care ajunge până la altitudinea de 2.200 m, oferind imagini de o frumusete rar întâlnită, chiar și pentru spectaculoși Carpați Meridionali.Pe cuprinsul întinderii munților Parâng se află un vârf muntos de peste 2.500 de metri, și anume vârful Parângul Mare, cu 2.519 metri și trei vârfuri de peste 2.400 de metri: Gemănarea, cu 2.426 metri, Stoinița, cu 2.421 metri și Cârja cu 2.405 metri și aproximativ 15 vârfuri de peste 2.300 metri.
Sloganul, îndemnul (simbol 6)
Din primele 5 simboluri a izvorât și Sloganul nostru pentru promovarea turismului și a zonei: ”HAI PE MUNTE ȘI FĂ SPORT ÎN FEERIA DIN ÎNĂLȚIMILE TĂRÂMULUI CARPATIN – ZONA VALEA JIULUI, JUD.HUNEDOARA (LOCUL DE NAȘTERE AL POPORULUI ROMÂN)! (Transalpina, Cheile Jiețului, Masivul Parâng, Pasul Vâlcan, Masivul Straja, Retezat-Cheile Buții)”. Prin intermediul compartimentului de marketing specializat vom promova acest Slogan (îndemn) în toate materialele promoționale, acțiunile și chiar în timpul jocurilor oficiale, pe echipamentul de competiție! De asemenea fiecare din autoritățile locale, vor putea dezvolta prezentarea atracțiilor fiecărei localități din Valea Jiului prin intermediul platformei noastre electronice www.eurohandbal.ro care va descrie fiecare zonă de atracție turistică de la est la vest.

Toate aceste simboluri separate – descrise anterior, reprezintă de fapt un întreg! Ele însumează ”aurul zonei” și trebuie să le folosim cu scopul de a cultiva mentalități corespunzătoare de dezvoltare durabilă, de promovare continue (chiar zilnice) și de prețuire a lor, nemărginită! Implicați-vă și dumneavoastră în promovarea turismului! E momentul să ne unim forțele și priceperea. Indiferența trebuie să înceteze deoarece ești parte din această comunitate! De aceea il considerăm momentul ”0”, momentul de la care trebuie să înțelegem că turismul este mai important decât exploatările carbonifere.
Simbolurile le vom folosi neîncetat la clubul de handbal, pentru promovarea directă și indirectă a zonei speciale în care trăim și care subliniază farmecul aparte al unei vieți sănătoase, de care, nu oricine se poate bucura în viața de zi cu zi.

18519486_1672572833049298_214309886483059778_n

Valea Jiului se UNEŞTE prin handbal!
Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru!
Cea mai MARE lansare a unei COMUNITĂŢI DE HANDBAL din ROMÂNIA – pe STADIONUL JIUL!

Încrederea în forţele proprii, determinarea, spiritul de echipă şi anticiparea sunt principalele abilităţi care fac diferenţa în viaţa frumoasă pe care copilul tău o poate explora în fiecare zi.

Ne imaginăm copiii noştri devenind din ce în ce mai sănătoşi prin handbal. Ne imaginăm cum în fiecare zi au mai multe încredere în forţele lor. Spiritul de echipă dezvoltat în şcolile de handbal din Valea Jiului pe care le înfiinţăm este factorul decisiv în crearea unui viitor pentru comunitatea noastră. Am anticipat inteligent formarea acestei comunitaţi, VALEA JIULUI ÎMPREUNĂ.

DE CE HANDBAL?

Pt că…

– este cel mai rapid şi spectaculos sport internaţional
– copilul dezvoltă mentalitatea unui câştigător
– învaţă să anticipeze şi îşi dezvoltă inteligenţa emoţională
– devine performant şi învaţă să lucreze în echipă
– capătă curaj şi încredere în forţele proprii
– îşi dezvoltă armonios corpul
– poate fi practicat la orice vârstă
– timpul liber va fi chiar sănătate şi sport de performanţă

12 şcoli din Valea Jiului
8500 de copii * 8500 de ani de continuitate

Petrila, Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani
Cea mai mare comunitate de handbal a României!

Doborârea a 3 recorduri mondiale în același timp

– cea mai mare lansare a unei comunități de handbal din lume
– cei mai mulți copii prezenți la un eveniment handbalistic din lume
– prima comunitate care se unește prin handbal pentru a-și promova feeria turistică a zonei

Obiectivul final este promovarea Feeriei din Valea Jiului la Campionatul Mondial de Handbal Germania 2017.

FII TU CEL MAI MARE STAR DIN SPORTUL ROMÂNESC!
1 iunie 2017, stadionul Jiul Petroşani, ora 17.00

V-am cuprins ,)

http---signatures.mylivesignature.com-54494-194-9A0051A4B375BB95191F0D9FD802B27C (1)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s